Українська армія перетворила 5 тисяч одиниць техніки рф на металобрухт – Forbes

Фото: Укрінформ

Українська армія за 7 тижнів війни (до 8 квітня) знищила 5 тисяч одиниць російської техніки, перетворивши її на купу металу, який можна використати для відновлення інфраструктури країни, але спочатку цю техніку потрібно правильно утилізувати. Про це йдеться у матеріалі Forbes, передає Укрінформ.

«З 85 тисяч тонн близько 75 тис. т – вуглецева та нержавіюча сталь; 2,5 тис. т – алюміній; 1 тис. т – мідь; понад 360 т титану та магнію, а також 10 кг платини, 18 кг золота та 1,2 тонни срібла», – порахували журналісти.

Вказується, що у 2021 році загальна заготівля металобрухту в Україні – 4,1 млн т. Українські металургійні заводи для виробництва сталі використали 80% цього металобрухту.

Якщо утилізувати всю військову техніку, а метали продати, то можна отримати близько 45 млн дол., зокрема 31 млн дол. принесе брухт чорних металів; 8 млн дол. – мідь; 4 млн дол. – алюміній; 1 млн дол. – інші кольорові метали; 1 млн дол. – дорогоцінні метали.

Але військовий брухт має свою специфіку: його утилізація є складнішим і трудомістким процесом, що вимагає контролю з боку держави.

Читайте також: Чоловіків від 18 до 60 років можуть зобов’язати негайно повернутися до України: як саме?

Exit mobile version