Батьків просять бути уважними: окупанти використовують українських дітей для розвідки позицій ЗСУ

Фото: мережа Інтернет

Росіяни використовують неповнолітніх українських дітей для своєї розвідки. Окупанти штовхають дітей до кримінальної відповідальності, виманюючи у них інформацію про позиції українських військових.

“Тому СБУ звертається до всіх батьків із проханням бути пильними щодо переписок та контактів своїх синів і дочок”, – повідомили у Службі безпеки України.

Одна із прикрих ситуацій сталася у Харкові. Окупанти втерлися у довіру до неповнолітнього хлопця через Telegram. Загарбники обіцяли заплатити йому за інформацію про позиції українських військових на території міста.

Інша ситуація сталася на Луганщині. Двоє російських солдатів в одному з месенджерів запропонували 16-річному підлітку гроші в обмін на інформацію про місця розташування та маршрути пересування військ ЗСУ. Хлопець злякався, проте окупанти його “заспокоїли”, мовляв, через те, що він неповнолітній, покарання за злочин уникне.

На щастя, довірливі хлопці не встигли передати інформацію ворогу.

“Завдяки втручанню українських силовиків хлопці не встигли передати інформацію ворогу. Наразі розглядається питання про можливість притягнення правопорушників до кримінальної відповідальності. СБУ нагадує, що в Україні вона настає, коли особі виповнюється 16 років, а в окремих випадках – з 14 років”, – підсумували в СБУ.

Читайте також: Президент України відзначив Захисника з Тернопільщини за мужність і самовідданість

Exit mobile version