Білорусь відводить десант від українського кордону

Фото ілюстративне// Джерело: Міноборони Білорусі

Десантники 38-ї Брестської окремої гвардійської десантно-штурмової бригади повернулися від українського кордону до пункту постійної дислокації. Про це повідомили в Міністерстві оборони Білорусі, та у твіттері MotolkoHelp.

“Десантники 38-ї Брестської окремої гвардійської десантно-штурмової бригади повернулися до пункту постійної дислокації після успішного виконання завдання щодо посилення ділянок кордону Білорусі”, – йдеться у повідомленні.

“Мотолько Хелп”, яке займається моніторингом пересування білоруських військ, повідомили, що БТР рухаються Брестом – через це в місті частково перекрито рух.

Нагадаємо, 20 березня Генеральний штаб ЗСУ заявив, що існує велика ймовірність залучення білоруських військ до російської війни проти України. Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що українські захисники будуть знищувати всіх солдатів армії Білорусі, які перетнуть кордон.

Більше: Генштаб ЗСУ: “Зафіксовано ознаки підготовки збройних сил Білорусі до прямого вторгнення в Україну”

Додамо, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вже втягнув Білорусь у російсько-українську війну, оскільки він надає окупаційним вйськам РФ у користування військові об’єкти, розташовані на території Білорусі.

Читайте також: Парламентарії 13 країн світу підписали заяву “Про нагальну необхідність модернізації протиповітряної оборони України”

Exit mobile version