В тернопільської біатлоністки Олени Білосюк виявили Covid-19 на Олімпіаді у Пекіні

В Олени Білосюк, української біатлоністки, яка мала виступати на зимовій Олімпіаді-2022, виявили коронавірус. Про позитивний результат тесту повідомив головний тренер жіночої збірної України з біатлону Урош Велепець.

“Боялися цього з першого дня. Пішов “ефект доміно”. Сподівалися, що проскочимо і будемо спокійними. Сьогодні перший спортсмен (отримав позитивний тест) — Олена Білосюк.

Її готували практично цілий рік. Вона жертвувала цілим сезоном, щоб готуватися до Олімпіади. Сьогодні вночі була висока температура, зранку трішки краще, але позитивний тест. Треба зрозуміти, чи зможе повернутися в ритм. Два тижні до естафети, але це питання до лікарів (чи встигне відновитися).

Тест Олени — це катастрофа. За команду ще нічого, а Олена жертвувала цілий рік. Пропускала гонки. Вона їх хотіла бігти, але ми говорили, щоб готувалася до Олімпіади.

Зробила кілька тренувань тут, з оптимізмом йшла, ну і от. Чекаємо, хто буде наступним. Боїмося цього. З тренера пішло на сервісмена, потім на фізіотерапевта.
В нас кілька днів масажу немає, бо фізіотерапевт жіночої команди також на карантині.

Хто буде бігти змішану естафету? Ті, хто буде здоровий до першого старту. Одна дівчина відпала.

Побачимо, що буде завтра-післязавтра. Готуємося до першого старту, естафети, надіємося, що чотири спортсменки будуть негативними. І зможемо потім вибрати. Якщо залишиться дві, то поставимо тих, які є”, – зазначив Урош Велепець.

Олімпіада у Пекіні відбудеться з 4 по 20 лютого.

Читайте також: Легкоатлетка з Тернопільщини виборола “золото” у Командному чемпіонаті України з легкої атлетики

Exit mobile version