Коли розпочнеться навчальний рік в Україні?

Фото ілюстративне// Джерело: мережа Інтернет

Кабінет міністрів визначив початок та кінець нового навчального року в загальній середній школі. Про це пише Файне місто з посиланням на голову українського уряду Дениса Шмигаля.

Згідно з постановою уряду, навчальний рік у школах:

Обласним адміністраціям доручено забезпечити організацію процесу залежно від безпекової ситуації на тій чи іншій території, – додав Шмигаль.

Водночас у Міністерстві освіти і науки додали, що школи можуть самі планувати початок і кінець навчального року. Зазначається, що головне — враховувати безпекову та енергетичну ситуацію, вплив війни на учнів і можливі освітні втрати.

Педагогічна рада визначає:

ОВА та засновники закладів забезпечать безпечний старт навчання в залежності від безпекової ситуації в регіоні. А школи подбають про баланс між навчанням та відпочинком — на канікули відведено щонайменше 30 днів упродовж навчального року. Ця гнучкість дозволить школам адаптуватися до викликів воєнного часу та забезпечити якісну освіту для кожного учня, – додали у Міносвіти.

Нагадаємо, у Тернополі тривало голосування щодо початку навчального року 19 серпня. наразі воно завершилося і результати стануть відомим згодом.

Читайте також: Оновлений застосунок «е-Тернопіль»: що змінили

Exit mobile version