На Тернопільщині навчатимуть професій для відбудови країни

Фото: Тернопільська ОВА

Міністерство освіти і науки України визначило перші 72 профтехи, де навчатимуть професій для відбудови країни. Зокрема, навчально-практичні центри створять на базі трьох закладів професійно-технічної освіти Тернопільщини. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську ОВА.

Визначено перші 72 профтехи, які отримають 500 млн грн державних коштів на оновлення майстерень. Трансформація закладів відбувається в межах проєкту 100 майстерень. Уже наприкінці весни вони розпочнуть масштабні оновлення навчальних приміщень, а в наступному навчальному році в них зможуть здобувати освіту всі охочі, – йдеться у повідомленні.

Осередками для навчання найпотрібніших професій у країні стануть Кременецький професійний ліцей, Чортківське вище професійне училище та Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою.

Найпопулярніші напрями, за якими будуть створені майстерні в 72 профтехах:

Майстерні будуть також створені за такими профілями, як зварювання, металообробка, деревообробка тощо. Також цьогоріч реалізують дві майстерні за профілем “оператор дистанційно керованих апаратів”, тобто – оператор цивільних дронів. Професію планують ліцензувати у 2024 році. За цим напрямом майстерні оновлять в Тернопільському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою і Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки.

Читайте також: Стипендію отримуватимуть обдаровані учні художньої та музичних шкіл Тернополя

Exit mobile version