Відтворити вітер та півня, а потім озвучити поезію: маленьких тернополян та переселенців запрошують на креативні заняття (Відео)

Заняття організували Центральна Дитяча бібліотека Тернополя спільно з Палацем Культури “Березіль”. Дітей тут творчо знайомлять з поезією: від римування до озвучування і навіть візуалізації творів, зокрема, й тернопільських поетів. Малюки і школяри займаються із режисерами. Крім тернополян у заняттях беруть участь діти з Чернігова, Києва, Харкова.

У заняттях беруть участь діти від 5 до 12 років. Це – цикл майстер-класів, де хлопчиків та дівчат вчать розуміти поезію. Спочатку діти вчилися римуванню, потім – музичному супроводу поезії, напередодні Великодня пройшов теартральний майстер-клас зі звуконаслідування. Діти опановували дзижчання мухи, мекання кози, вигук півня, шум вітру.

Далі передбачається студійна складова, де діти записуватимуть звуки для настроєвого оформлення поезії.

“Діти мають усвідомити, що поезія в усьому, що оточує нас – в поглядах наших рідних людей, тварин, в хлюпанні хвильок, у вітрі, у квиточках – усьому прекрасному, що нас оточує”, – говорить організатор занять Оксана Ратушняк.

Результатом занять має стати озвучена дітьми поезія, а також візуалізація вірша – невеличке анімаційне відео. На заняття запрошують дітей від 6 до 12 років, вони проводяться за адресою: Тернопіль, Мира 4а, “Дитяча центральна бібліотека”.

Exit mobile version