З 1 червня можуть запрацювати заклади позашкільної освіти, але є умови

З 1 червня заклади позашкільної освіти можуть відновити роботу. Це можливо лише у тих регіонах, де місцева влада ухвалила рішення про послаблення карантину. Рішення про відкриття конкретного закладу приймає його засновник або власник. Заняття проводитимуть у групах до 10 осіб і жодних масових заходів.

“Відкриті заклади позашкільної освіти мають забезпечувати дотримання санітарних та протиепідеміологічних заходів, рекомендованих Міністерством охорони здоров’я України. У закладах позашкільної освіти мають встановити такий графік роботи, щоби уникати скупчень дітей.  Для організації безпечного освітнього процесу в закладах позашкільної освіти потрібно забезпечити дотримання соціальної дистанції щонайменше 1,5 м під час групових занять, за можливості проводити заняття на свіжому повітрі, дотримуватись маскового режиму, провітрювати приміщення, забезпечити дезінфекцію поверхонь та виконувати інші протиепідеміологічні заходи”, – повідомляють у МОН .

Нагадаємо, дитячі садочки у Тернополі запрацюють з 1 червня. Зараз у дошкільних закладах освіти проводять підготовчі роботи до відкриття. Нових дітей не прийматимуть, заклад відвідуватимуть ті діти, які були зараховані ще до початку карантину. Набір діток розпочнуть з вересня.

Аби маленькі тернополяни змогли відвідувати дитячі садочки, батькам потрібно надати медичну довідку.

“Відвідувати заклади дошкільної освіти діти можуть за умови наявності довідки ф. 096/о про відсутність медичних протипоказань, з відміткою про відсутність контакту з хворими на інфекційні хвороби, хворими на COVID-19, з підозрою на COVID-19, та з особами, які перебувають на самоізоляції, та з допуском до відвідування закладу дошкільної освіти. Її видаватимуть дільничні лікарі-педіатри та сімейні лікарі”, – повідомив начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Василь Даньчак.
Exit mobile version