Вступна кампанія-2020 стартувала: як подати документи до тернопільських вишів (Відео)

Вступна кампанія-2020 у Тернополі фактично стартувала. 12 травя розпочали реєстрацію на єдиний вступний іспит з іноземної мови для вступників на магістратуру, – каже відповідальний секретар приймальної комісії ТНПУ ім. В.Гнатюка Юрій Древніцький.

“Розпочали реєстрацію на єдиний вступний іспит з іноземної мови для вступиків на магістратуру. Це є таким собі своєрідним початком вступної кампанії. Абітурієнти, які вступають на базі повної середньої освіти, тобто випускники шкіл, розпочнуть активну фазу вступної кампанії влітку – після складання ЗНО, і будуть подавати документи до вишів у серпні.

Документи на магістратуру приймають дистанційно. Що стосується випускників шкіл, то зараз немає безпосередніх установ про те, яким чином буде відбуватися подача документів.

“На сьогоднішній день на тій фазі вступної кампанії, на якій ми перебуваємо, подача документів відбувається дистанційно. Зараз ми реєструємо на єдиний встпуний іспит за допомогою подачі документів на електронну пошту приймальної комісії. Надалі здійснюємо реєстрацію цих документів і назад електронною поштою надсилаємо екзаменаційні листки, але потенційним абітурієнтам.

Як буде відбуватися вступна кампанія для школярі – на сьогодні документів безпосередніх, яким чином це буде відбуватися, немає. Проте є інтерв’ю заступника міністра освіти і науки Єгора Статного про те, що подача документів, навіть їх оригіналів, буде відбуватися також дистанційно. Можна буде подавати ці документи за допомогою поштового зв’язку”, – каже Юрій Древніцький.

Творчі конкурси для випускників шкіл відбуватимуться у період з 1 по 12 серпня. Спочатку було заплановано на липень, але через карантин всі дати змістилися на місяць вперед. Щодо початку нового навчального року, за словами Юрія Древніцького, студенти не перших курсів бакалаврату і магістратури розпочнуть навчання вже 1 вересня, а от першокурсники, скоріш за все, не швидше 1 жовтня.

Для абітурієнтів в структурі ТНТУ ім.В. Гнатюка діють 10 факультетів. Це – 47 освітніх програм, тобто 47 спеціальностей, на які вони можуть вступати.

“На сьогоднішній день в нас активно працює програма підготовки до ЗНО з різноманітних предметів “Перезавантаження 2020″. Ця програма є допомогою виспускникам в опануванні навчального матеріалу і успішному складанні ЗНО. З досвіду попередніх років, найпопулярнішими спеціальностями є іноземні мови”, – зазначає відповідальний секретар приймальної комісії ТНПУ ім. В.Гнатюка.

В абітурієнтів є кілька можливостей збільшити конкурсний бал, тобто шанси на успішне завершення вступної кампанії. За словами Юрія Древніцького, насамперед – це участь в профорієнтаційних олімпідах закладів вищої освіти.

“Зараз у нас відбувся вже заочний етап олімпіади і з понеділка, 18 травня, ми розпочинаємо очний тур олімпіади. Він буде відбуватися дистанційно та дає можливість набрати до 20 балів до результатів сертифікату ЗНО. Також можна збільшити свій конкурсний бал за допомогою навчання на курсах довузівської підготовки.”
Exit mobile version