У тернопільській школі №10 реалізували проєкт-переможець “Шкільного громадського бюджету” (Відео)

У Тернополі успішно реалізовують проєкти “Шкільного громадського бюджету”. Так, у рамках ініціативи в тернопільській ЗОШ №10 з’явився Центр інтелектуально-розвиваючих ігор. Ідея створення належить одній з учениць цього навчального закладу – Есмі Аметовій. Одинадцятикласниця розповіла, що в інтелектуальні ігри учні грають давно та беруть участь і в чемпіонатах шкільного, обласного та всеукраїнського рівнів. Тож створення такого центру є для неї та учнів вкрай важливим.

“Цей проєкт є для нас можливістю самореалізуватися та самоудосконалюватися, а також надати таку можливість підростаючому поколінню.

Інтелектуально-розвиваючі ігри для нас є не просто назвою – це спосіб життя. Ми вчимося мислити креативно і нестандартно не лише під час проведення турнірів та змагань, а у загалом у повсякденному житті”, – розповідає учениця 11 класу ТЗОШ №10 м. Тернопіль Есма Аметова.

Школярка каже, коли дізналися про те, що проєкт переміг, то дуже цьому зраділи. Адже присвячують інтелектуально-розвиваючим іграм багато часу і для них ця справа є дуже важливою.

“Ігри справді нам допомагають у навчанні та загалом особистісному розвитку. Тому хочу ще раз подякувати усім, хто посприяв перемозі цього проєкту – хто поширював і підтримав йому у голосуванні”, – додає школярка.

Зазначимо, «Шкільний громадський бюджет 2022» – уе – пілотний проєкт, який був запроваджений у 2020 році та отримав безліч позитивних відгуків від учнів та педагогів. Основним його завданням є реалізація проєктів, спрямованих на розвиток шкільної громади, покращення навчального закладу та його території, впровадження інноваційних проєктів в тематичних сферах, науково-просвітницькі чи соціальні заходи.

Аби стати учасником «Шкільного громадського бюджету», учням 7-11 класів необхідно вигадати та розробити ідею проєкту, перед поданням отримати підтримку не менше 10-ти голосів підтримки, подати проєкт на спеціальну онлайн-платформу та отримати найбільшу кількість підтримки учнів своєї ж школи під час загального голосування. Автором проєкту може бути як один/одна учень/учениця, так і команда учнів.

Читайте також: 1 вересня у Тернополі стартує конкурс учнівських проєктів «Шкільний громадський бюджет 2022»

Exit mobile version