ПЛР чи ІФА – у чому відмінність, та де у Тернополі можна перевіритися на Covid-19 (Відео)

Фото Волинські новини

Щодня на Тернопільщині проводять безліч ІФА-тестів та ПЛР-досліджень. Обидва методи застосовують для того, аби визначити наявність Covid-19 в організмі людини. Та між ними існує суттєва різниця. У чому ж полягає відмінність ІФА від ПЛР, та де у Тернополі можна перевіритися на коронавірус – журналістам “Файного міста” розповів лікар-епідеміолог Тернопільського обласного лабораторного центру Володимир Паничев.

За словами медика, ПЛР-аналіз – це полімеразна ланцюгова реакція, яка виявляє присутність вірусу та визначає, чи людина хвора на COVID-19. Для цього тесту роблять мазок із носа і ротоглотки. Завдяки ПЛР можна підтвердити, що людина хворіє. Також, якщо цей тест позитивний, то вона є небезпечною для оточуючих.

За допомогою імуноферментного аналізу медики визначають, чи людина перехворіла на коронавірус. Для цього тесту беруть кров із вени. Далі досліджують, чи є в людини антитіла, які виробляються, якщо в організмі є вірус. Метод ІФА-тестування визначає імуноглобуліни М, G та А. Якщо виявляється М – то це гострий процес захворювання на коронавірус, G – людина вже одужує або перехворіла, А теж формується через хворобу, він може з’явитися одночасно із імуноглобуліном М.

Більш детально про те, де у Тернополі можна перевіритися на коронавірус – у відеоматеріалі.

Exit mobile version