Кабмін оновив умови поділу на карантинні зони: що зміниться

Кабінет міністрів України змінив умови поділу регіонів на зони карантину. Зокрема, регіони підключили до прийняття рішення щодо червоних зон. Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду у середу, 16 вересня, з доопрацюванням в одноденний термін. Про це повідомив голова МОЗ Максим Степанов.

Згідно з повідомленням, рішення про червону зону карантину буде прийматись спільно державною та регіональною комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у разі завантаженості понад 75% ліжок у лікарнях протягом 5 днів підряд, перевищення середнього рівня захворюваності випадків на 100 тис. населення за 14 днів більше, ніж у 5 разів.

Посилення карантину в червоних зонах також визначатиметься спільним рішенням державної та регіональної комісій з питань ТЕБ та НС.

“Це може бути одномоментне закриття всіх сфер або поступове обмеження певних сфер, які в конкретному регіоні призводить до спалахів хвороби”, – заявив голова МОЗ Максим Степанов.

Також державною та регіональною комісією спільно буде прийматися рішення про закриття шкіл в червоній зоні.

Раніше повідомлялося, що міністр охорони здоров’я Максим Степанов провів нараду з мерами міст щодо ситуації з коронавірусом та дотримання карантинних вимог. Розмова тривала 2,5 години.

Exit mobile version