Тернопільські науковці розповіли про перші результати дослідження Covid-19 (Відео)

Фото: з сайту ТвоєМісто

У Тернополі люди, які впродовж останніх двох місяців перехворіли на Covid-19, можуть пройти безкоштовне медичне обстеження. Послугу медики надають у рамках спільних міжнародних наукових досліджень. Науковці вивчають можливі ризики та ускладнення у пацієнтів, які були інфіковані коронавірусом. Вже є перші результати.

Соovid-19 досі є не вивченим. Відомо, що вірус проникає в організм за допомогою специфічних місць – рецепторів. Дуже багато цих рецепторів розміщені у легенях і тому, власне, у першу чергу страждає цей орган – розвивається пневмонія та задишка. Також цих рецепторів є багато й у судинах”, – розповідає доцент кафедри фармакології з клінічною фармакологією ТНМУ ім. Горбачевського Оксана Шевчук.

Через внесення Тернополя до червоної зони прийом людей був призупинений. Зараз його відновили. На сьогодні обстеження пройшли 270 осіб. Переважна більшість – це жителі Тернопільського району. Вік пацієнтів різний, починаючи від 19-20 років. Найстаршому чоловіку, який звернувся для проходження безкоштовного обстеження – 78 років.

“Величезне прохання приходити вчасно на зазначену годину. Також, якщо у вас є якайсь документація, то принести її: результати попередніх аналізів, ЕХО чи ЕКГ та інші виписки. Це допоможе фахівцям простежити зміни в організмі , їх динаміку та призначити лікування, якщо це буде потрібно”, – додає Оксана Шевчук.

Обстеження проводять висококваліфіковані спеціалісти. Результати аналізів та досліджень люди отримують “на руки”. Більш детально – у відеоматеріалі.

Exit mobile version