Тернопільський перинатальний центр залишився без фінансування через судову тяганину між ОДА та облрадою (Наживо)

КНП “Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр “Мати і дитина” Тернопільської обласної ради – без грошей. Фінансування, яке є вкрай необхідним для установи, не відбулося через судовий позов Тернопільської облдержадміністрації до обласної ради. Судовий процес заблокував можливість виконання рішення Тернопільської обласної ради про виділення коштів, прийнятого ще 6 липня. У такій же ситуації на сьогодні опинилися Тернопільський обласний онкодиспансер та Тернопільський обласний будинок дитини.

Про роботу закладу та проблеми з фінансуванням журналістам “Файного міста” розповіла генеральний директор перинатального центру Надія Заріцька. Трансляція НАЖИВО. Переглянути відео Ви можете також на нашій сторінці у Фейсбук.

Нагадаємо, У Тернополі призупинили лікування онкохворих методом опромінення. Про зупинення роботи єдиного в області апарату кобальтового опромінення «TERABALT-100», у зв’язку із необхідністю невідкладної перезарядки обладнання новим джерелом іонізуючого випромінення, повідомила адміністрація комунального некомерційного підприємства «Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер». 

Також КНП “Тернопільський обласний спеціалізований будинок дитини” не отримав коштів, передбачених на харчування дітей та виплати пільгових пенсії. Підопічні харчуються та отримують всю необхідну допомогу за рахунок меценатів та волонтерів.

Більш детально про читайте у наших попередніх матеріалах: “Я помираю, поки вони сперечаються”: у Тернополі через судовий позов місцевої ОДА до облради призупинили лікування онкохворих (Відео) /

У Тернополі дитячий будинок не отримав фінансування: підопічні харчуються за рахунок волонтерів (Відео)

Exit mobile version