Замість “Пакунка малюка” тернопільські породіллі отримуватимуть 5 тисяч гривень (Відео)

З 1 вересня «Пакунок малюка» або «бебі-бокс» замінять грошовими виплатами. Замість пелюшок, підгузків, вологих серветок, ковдри, рушника та дитячого крему батьки новонароджених отримають 5 тисяч гривень. Відповідне рішення ухвалив уряд 29 липня 2020 року. Батьки або інші уповноважені мають право звернутися за компенсацією протягом 12 місяців з дати народження дитини. Заяву та пакет документів можна подавати в електронному вигляді.

Для того, аби отримати гроші, батьки новонароджених насамперед мають звернутися до відділення ПриватБанку та відкрити рахунок. Далі подати до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення заяву, копії свідоцтва про народження дитини та ідентифікаційного номера. Для дітей, які народилися у 2020 році в пологовому будинку, потрібна також довідка з пологового про неотримання «пакунка малюка».

Якщо заяву подають іноземці або людина без громадянства — необхідна копія посвідки на постійне проживання / посвідчення біженця / довідки про звернення за захистом в Україні / посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту.

Якщо заяву подають опікуни — знадобиться копія рішення про встановлення опіки, а для патронованих вихователів — копія рішення про влаштування дитини в сім’ю.

Після нарахування виплат, батьки можуть використовувати призначену грошову компенсацію у безготівковій формі на придбання товарів для дитини. Однак робити закупи можна лише в закладах торгівлі, які долучаться до публічного договору про реалізацію пілотного проєкту монетизації, а не в будь-яких магазинах.

Exit mobile version