Тернопіль знову потрапив у “червону” зону карантину

Сьогодні, 3 вересня, у Києві відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До “червоної” зони карантину потрапили міста Тернопіль, Бережани та Чортків, Бережанський, Бучацький, Гусятинський, Монастирський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони. Нове епідзонування розпочне діяти 7 вересня.

“Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. З 00 годин 00 хвилин 7 вересня (понеділок) почне діяти нове епідемічне зонування”, – повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

Раніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що у школах, які перебувають у “червоній” зоні епідемічного зонування, навчання проводитися не буде. При цьому, за його словами, учні у цих районах не підуть до шкіл до того часу, поки уряд не виведе їх з “червоної” зони.

Як зазначив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, у “червоній” зоні буде запроваджено дистанційне навчання, а в “помаранчевій” вчителям рекомендуватимуть носити прозорий захисний щиток.

Чого очікувати тернополянам у найближчому часі, та чи будуть у Тернополі запроваджені жорсткі карантинні заходи відповідно до вимог “червоної” зони – про це та інше говоритимуть завтра, 4 вересня на засіданні Штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру. Обговорення розпочнеться об 11:00.

Засідання штабу НАЖИВО Ви зможете на сайті “Файного міста”, а також на нашій сторінці у Фейсбук.

Читайте також: У Тернополі відреагували на звернення батьків: початкові класи більше не ділитимуть на групи (Відео)

Exit mobile version