У школах Тернополя пролунав перший дзвоник: особливості навчання в умовах карантину (Відео)

Фото: Файне місто

У тернопільських школах пролунав перший дзвоник. Святкові лінійки скорегували відповідно до умов карантину. В урочистостях взяли участь виключно першокласники, одинадцятикласники та їхні керівники. Всі інші школярі зустрілися з вчителями вже безпосередньо у шкільному класі.

Стосовно навчання, то класи поділили навпіл на дві групи – діти ходитимуть до школи почергово. Перша група – одного дня, друга – наступного. Таким чином клас налічуватиме в середньому 15-16 учнів.

Уроки триватимуть як зазвичай – по 45 хвилин. Перерви не скорочені. Проте кожен клас матиме свій час для дозвілля. Вхід у навчальних заклад також зорганізований так, щоб не відбувалося масового скупчення – залучені додаткові входи. Заходити батькам у приміщення освітнього закладу без нагальної на те причини не дозволено.

“Ми намагалися подбати про умови для безпечного перебування учнів і вчителів. Школи мають розроблені спеціальні правила, про які учителі вже поінформували всіх учнів та батьків: антисептики, маски, соціальна відстань, обмеження на перебування в школах батьків на сторонніх осіб, особливості поведінки на уроках і перервах”, – каже міський голова Тернополя Сергій Надал.
Exit mobile version