Тернопільська лікарня швидкої допомоги та Covid-19: чи відновить госпіталь прийом ургентних хворих (Відео)

Фото з відкритих джерел

Нещодавно Тернопільську лікарню швидкої допомоги перепрофілювали у госпіталь. Тепер тут приймають громадян, виключно хворих на Covid-19. У статусі госпіталя медичний заклад мав перебуватити до сьогодні, 30 серпня. Відновити звичний графік роботи заплановано з 1 вересня. До цього часу жителі обласного центру, які потребують медичної допомоги, не пов’язаної з пандемією, змушені були звертатися в інші лікувальні заклади міста. Чи продовжить лікарня швидкої допомоги приймати хворих з коронавірусною інфекцією й надалі – розповів головний лікар Ярослав Чайківський.

На сьогодні у Тернопільській лікарні швидкої допомоги практично не залишилося вільних місць. У закладі – близько сотні пацієнтів з коронавірусною інфекцією, десятеро з яких – у важкому стані.

“Лікарня отримала статус госпіталю. У закладі розгорнули 135 ліжок. На сьогодні, 31 серпня, на лікуванні перебувають 95 хворих. З них – 80 з підтвердженим коронавірусом, 7 – пневмонією та 8 – з підозрою на Covid-19. Два пацієнти із цих 80 – у край важкому стані, вони знаходяться на апараті ШВЛ. Окрім цього, на кисневій підтримці є ще 8 пацієнтів. Їх стан ми також відносимо до важкого”, – повідомив Ярослав Чайківський.

Медичний заклад – єдиний в місці травмпункт. До надання статусу госпіталю лікарня швидкої допомоги надавала ургентну медичну допомогу хірургічним, травматологічним, нейрохірургічним хворим у цілодобовому режимі. З перепрофілюванням ці фкнції на себе взяли інші лікувальні заклади міста. Стосовно подальшої роботи, то як зазначає Ярослав Чайківський, з 1 вересня лікарня відновить прийом ургентних хворих.

“Ми надалі працюватимемо з коронавірусними хворими. Єдине що – ми дещо зменшимо кількість ліжок. Адже потрібно врахувати, що у лікарні є діючі контракти по наданню пацієнтам медичної допомоги з хірургічною та травматологічною паталогіями. З 1 вересня одне крило лікарні працюватиме у звичному режимі, надаючи ургентну допомогу хворим. У тому числі, у нас знову розпочне функціонувати травмпункт, який є єдиним у місті”, – додає головний лікар Тернопільської лікарні швидкої допомоги.

Більш детально про роботу медичного закладу з 1 вересня – у нашому відеоматеріалі.

Нагадаємо, у Тернопільську міську комунальну лікарню швидкої допомоги нещодавно перепрофілювали у госпіталь. Відтепер у медзакладі приймають пацієнтів, виключно хворих на Covid-19. Розгорнуто 135 ліжок. У статусі госпіталя заклад мав працювати до 30 серпня. Відновити звичний графік роботи тут планують з 1 вересня.

Exit mobile version