У Тернополі відкрили проїзд Гаївським мостом (Відео)

Фото: Тернопільська міська рада

Зведення одного з найбільших та найважливіших інфтраструктурних об’єктів – Гаївського шляхопроводу, завершено. Офіційне відкриття мосту відбулося сьогодні, 27 серпня за участі міського голови Тернополя Сергія Надала, керівництва підрядних організацій та відповідальних структурних підрозділів міської ради.

На сьогодні тут функціонують чотири смуги руху. Відзначимо, що ремонтні роботи на цій ділянки ще триватимуть – розпочнеться другий етап будівництва. Проте руху транспорту це більше не перешкоджатиме. На місці події побували журналісти “Файного міста”.

“Сьогодні збулася наша мрія – по новозбудованому мості пройшов перший транспорт. Рух транспорту ми пустили лише по лівій стороні, оскільки повністю будівництво шляхопроводу не завершене. В подальшому плануємо будівництво ще одного підземного шляхопроводу, який буде з’єднувати вулицю Гайову з селом Великі Гаї”, – каже директор підрядної організації ТОВ “Тернопіль мостобуд” Юрій Левкович.

Зазначимо, що реконструкція шляхопроводу проводиться виключно за кошти з місцевого бюджету. Загалом витрачено близько 50 мільйонів гривень. Через міст можуть проїжджати як легкові автомобілі, так і транспорт, вага якого до 100 тонн.

“Гаївський шляхопровід повністю відкритий для проїзду як легкового, так і великогабаритного транспорту з максимальною вагою 100 тонн. Ще до початку робіт цей міст був важливою транспортною артерією не лише у Тернополі, але й в області та Україні загалом, тому його перекриття спричинило неабиякі незручності для водіїв, а також призвело до утворення корків у Тернополі. Міст – безпечний та сучасний – з чотирма смугами для руху транспорту: по дві у кожному напрямку”, – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Читайте також: Для водіїв тернопільських маршруток допустиму кількість пасажирів “врізали” наполовину

Exit mobile version