Тернопіль – в “новій” зоні: “Складається враження, що хворі лише в Західній Україні”, – Сергій Надал

Тернопіль змінив зону – цього разу Уряд відніс обласний центр до “помаранчевої”. Які критерії визначення цих зон – невідомо. Який алгоритм – також ніхто не знає, – зазначає у своєму пості міський голова Тернополя Сергій Надал. Очільник зазначає, ні для кого не секрет, що найскладніша ситуація в мегаполісах, містах мільйонниках. При цьому Уряд переключає увагу і «зонує» невеликі обласні центри. За логікою кабміну завтра будуть закривати на карантин маленькі села.

“Уряд вкотре позначає Західну Україну зоною. Складається враження, що хворі лише в Західній Україні, що лікарні переповнені лише в Західній Україні. У Києві чиновники продовжують робити вигляд, нібито боряться з епідемією коронавірусу. Замість діалогу з містами, замість зважених професійних рішень – стрибають зі сторони в сторону. Займаються імітацією бурхливої діяльності.

 Уряд витратив 64 мільярди з бюджету на боротьбу з вірусом, але на що пішли гроші ніхто не знає! В Тернопіль не дійшло ні копійки! Ми виділили з власного бюджету кошти на обладнання, на засоби захисту для медиків, на зарплати і премії. Таке враження, що ці 64 мільярди з держбюджету пішли на розробку алгоритму різнокольорових зон.

 Які критерії визначення цих зон? Невідомо. Який алгоритм? Ніхто не знає. Яка нормативна база для цих всіх рішень? Це державна таємниця? Ні для кого не секрет, що найскладніша ситуація в мегаполісах, містах мільйонниках. При цьому Уряд переключає увагу і «зонує» невеликі обласні центри. За логікою кабміну завтра будуть закривати на карантин маленькі села.

 Після того як ми всі разом відбились від червоної зони і транспортної блокади, Уряд обіцяв фіксувати ситуацію що два тижні і бути в діалозі з містами. Що насправді? Тепер роблять зміни в своїх зонах коли хочуть, новини дізнаємось з фейсбуку. Тернопіль знову віднесли до зони, цього разу до «помаранчевої».

 Бачимо, що захворюваність росте по всій Україні. Це не жарти. Тут не час розмальовки різними кольорами робити. Нас закрили на карантин, але вірус нікуди не зник. На жаль, він і не зникне, скільки б ми не були в ізоляції. Потрібні реальні дії на рівні всієї країни”, – йдеться у повідомленні міського голови Тернополя Сергія Надала.

👇https://reachinitiative.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=b8ea3d22c51246528abb47ef94f20edb&fbclid=IwAR1AZkf9L43nrEb2ncH7XlC5ue3VOtnk9m00ey_nr1GXn2by0AKaFQ3hm6M

Читайте також: Тернопільщина встановила новий антирекорд: за добу +115 хворих на коронавірус

Exit mobile version