19 серпня християни відзначають Яблучний Спас: святкова літургія (Відео)

Фото: сайт Чай Дій

19 серпня християни святкують Яблучний Спас, який символізує завершення літа та настання осені. Це буде другий із трьох спасів. Цього дня заведено пригощати всіх яблуками та їсти їх самим. У церквах та храмах відправляються святкову літургію.

Яблучний Спас є неперехідним святом і відзначається щорічно 19 серпня. До цього був Медовий Спас, в наступним буде Горіховий Спас – 29 серпня. За історією свята, цього дня Ісус явив апостолам божественну силу на горі Фавор, де обличчя його почало сяяти, а одяг став небесно-білим. У зв’язку з цим з’явилася ще одна назва свята – Преображення Господнє.

Традиційно, зранку віряни йдуть у церкву й освячують яблука та інші фрукти нового врожаю. Цими плодами заведено пригощати жебраків, рідних і близьких людей. Вважається, що в день Другого Спаса потрібно з’їсти освячене яблуко: відкушуючи перший шматочок, загадайте бажання, яке, згідно з повір’ям, обов’язково здійсниться.

Редацікція Медіаплатформи “Файне місто” щиро вітає всіх зі Спасом Яблучним. Цей день багатий на дива, нехай все добре, що загадали, швидше збудеться. Божої ласки Вам та благословення!

Читайте також: Яблучний Спас 2020: скільки коштуватиме тернополянам святковий кошик (Відео)

Exit mobile version