Митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій УПЦ МП лікується від коронавірусу в столичній Олександрівській лікарні

Ще у 4 священиків і диякона, які правили у парафіях північних районів Тернопільщини теж підтвердили коронавірус, – передає інтернет-видання «Релігійна правда».

Наразі не відомо, коли востаннє Владика Сергій був на Тернопільщині і у Тернополі, зокрема. В обласному центрі єдиний храм УПЦ МП є Кафедральний собор Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії на вулиці Коновальця, 1. Київським медикам митрополит Сергій також вказав тернопільську адресу – вулиця Купчинського, 1, – розповіли під час засідання Тернопільського міського оперативного штабу з подолання надзвичайної ситуації. Як виявляється, у Митрополита Сергія було декілька місць проживань. Зараз за усіма адресами досліджують коло контактів.

Ситуація з поширенням COVID-19 на Тернопільщині залишається складною.

Найбільше хворих у Монастириському та Кременецькому районах. Станом на 23.04.2020 у Кременецькому районі 62 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус. За інформацією міського голови Почаєва Василя Бойка, з них 47 хворих у самому Почаєві.

8-тисячне місто Почаїв на Тернопільщині, довелось закрити на карантин з 21 квітня через спалах коронавірусу. На в”їздах та виїздах з міста  встановили блокпости та обмежили рух транспорту. До таких заходів районна влада вдалася через те, що керівництво Почаївської лаври не пішло на співпрацю з епідеміологами, коли минулого тижня у Лаврі виявили хворих на коронавірус —  диякона лаври, її хористів і ще чотирьох священників, які служать в інших церквах, але перебували у Лаврі.

Тим часом у Почаївській Лаврі запевняють, що серед ченців немає інфікованих коронавірусом, а на карантин вони закрилися самі у зв’язку із закриттям міста Почаїв на в’їзд і виїзд. Про це заявив помічник благочинного ієромонах Никодим Шамайло, передає пресслужба УПЦ МП.

Exit mobile version