Кількість безробітних на Тернопільщині у період карантину зросла на кілька тисяч (Відео)

Фото: Тернопільський обласний центр зайнятості

Тернопільський обласний центр зайнятості знову відчинив свої двері для відвідувачів. Досі через пандемію коронавірусу роботу установи було переведено в онлайн режим. Зараз же прийом громадян, які потребують допомоги у працевлаштуванні, фахівці проводять особисто, у звичному режимі.

Як вплинув карантин на ринок праці та які вакансії з’явилися у Тернополі, про відновлення роботи прийому громадян безпосередньо у приміщеннях районних філій Тернопільського ОЦЗ та Тернопільського міськрайонного центру зайнятості журналістам “Файного міста” розповів директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

“Ми розпочали прийом громадян приблизно у такому ж режимі, який був до початку карантину. Звичайно, з дотриманням тих карантинних вимог, які були запроваджені урядом. Зараз служба зайнятості надає ті ж послуги, які були й раніше, у повному обсязі”, – каже Василь Олещук.

На сьогодні у центрі зайнятості на обліку перебувають 12 тисяч 500 осіб. Як повідомив Василь Олещук, у період карантину кількість безробітних зросла більш, як на 4 тисячі осіб. Зараз люди, які зверталися в онлайн або телефонному режимі, обов’язково мають прийти та надати оригінали своїх документів.

Дуже велика кількість людей, які стоять у нас на обліку. Якщо порівняти, то до карантину у нас було зареєстровано близько 8 тисяч осіб, зараз же цей показник становить 12 тисяч 500. Тобто, за період карантину до нас звернулися і стали на облік 4, 5 тисячі громадян. Це проводилося в онлайн та телефонному режимі. Зараз ці заявники обов’язково мають принести оригінали своїх документів та надати всі необхідні довідки”, – додає керівник установи.

Читайте також: До уваги підприємців: тернопільські ФОПи, які не працювали під час карантину, можуть отримати грошову виплату (Відео)

Exit mobile version