Третій рік поспіль тернопільські артилеристи пишуть Радіодиктант на фронті (Фото)

Фото: 44 окрема артилерійська бригада імені гетьмана Данила Апостола

Традиційно у районах ведення бойових дій тернопільські артилеристи пишуть Радіодиктант національної єдності: на вогневих позиціях, біля гармат, бойових машин, на пунктах управління, навіть у шпиталі. Про це  пише “Файне місто” з посиланням на фейсбук-сторінку бригади.

Воїни 44-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола не забули додати ексклюзивний елемент і цьогоріч. Сьогодні мелодійне українське слово, майстерно створене сучасною письменницею, поетесою та літературознавицею Оксаною Стефанівною Забужко, дзвінко звучало з гучномовців радіоприймачів і ноутбуків у всіх районах, де артилеристи виконують бойові завдання, а вони ретельно записали його на папері.

Трохи нагадує, як свяченою водою виганяють нечисту силу, так і наші воїни, українським словом виганяють мо©к@&©ьку нечисть, – йдеться у повідомленні.

Диктант писали навіть на території Курської області.

Нагадаємо, авторкою тексту Радіодиктанту національної єдності – 2024 є відома українська письменниця Оксана Забужко. Він називається “Магія голосу”. Читав текст поет, а нині військовий, Павло Вишебаба.

Читайте також: Тернопіль для ЗСУ: П’ять Mavic 3 для 14-ї механізованої бригади – Сергій Надал 

Exit mobile version