На Тернопільщині у геріатричному будинку спалах Covid-19, заклад на карантині (Відео)

На Тернопільщині Петриківський обласний геріатричний будинок закрили на карантин через пандемію. Спалах коронавірусної інфекції тут зафіксували 10 серпня, коли у 24 осіб лабораторно підтвердили Covid-19. Про це повідомили сьогодні, 11 серпня, під час засідання Тернопільської обласної ради. Загалом, у закладі 88 працівників, під опікою яких перебувають 160 осіб.

9 серпня працівниками спецслужби виїхали, аби перевірити та оцінити ситуацію у Петриківському геріатричному будинку. Того ж дня ними було надано рекомендації стосовно режиму роботи закладу, проведено дезінфекцію приміщень та харчоблоків. Також відібрано 47 зразків матеріалу від підопічних та працівників центру, з яких 24 виявилися позитивними. 10 серпня у лабораторію доставили ще 100 зразків біометріалу для дослідження на коронавірус – 10 від працівників та 90 – від підопічних. На результати досліджень очікують.

Станом на 11 серпня заплановано обстеження 65-х працівників та 30 людей літнього віку. Більш детально – у відеоматеріалі “Файного міста”.

Зазначимо, як повідомили у Тернопільському міському штабі для боротьби з коронавірусом, станом на 11 серпня зафіксовано 50 нових випадків коронавірусної інфекції. За попередню добу, 10 серпня, цей показник становив – 14 осіб.

Читайте також: Уроки надворі та дві зміни: як школи Тернополя готуються до навчання у карантин (Відео)

Exit mobile version