Житель Тернопільщини сидітиме 4 роки за ґратами за телефонний дзвінок

Фото з мережі інтернет

Чотири роки за ґратами — саме таке покарання отримав житель Чортківського району за фальшиве повідомлення про замінування. Попри спроби оскаржити вирок в апеляційному суді, рішення залишилося без змін. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

За даними правоохоронців, у листопаді 2023 року на лінію 102 надійшов дзвінок із повідомленням про замінування приміщення Головного управління Нацполіції в Тернополі. Особовий склад евакуювали та провели ретельний огляд будівлі, однак вибухівки не знайшли.

Оперативники швидко знайшли того, хто придумав історію про загрозу вибуху. Зловмисником виявився мешканець Чортківського району. До слова, фігурант вже неодноразово порушував закон таким чином: кілька років тому був засуджений до умовного терміну покарання за неправдиве повідомлення про загрозу вибуху, – йдеться у повідомленні поліці.

Проти чоловіка відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України — завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян та замінування критично важливого об’єкта.

Суд першої інстанції визнав його винним і призначив покарання — чотири роки позбавлення волі. Сподіваючись на пом’якшення вироку, чоловік подав апеляцію до Тернопільського апеляційного суду. Однак суд залишив рішення без змін.

Читайте також:

Exit mobile version