До 1 мільйона гривень можуть отримати воїни для створення бізнесу на Тернопільщині

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Працевлаштування, навчання, гранти – на Тернопільщині допомагають учасникам бойових дій знайти місце роботи або створити власний бізнес. Як це можна реалізувати – далі у матеріалі Файного міста.

За даними Тернопільської обласної служби зайнятості, з початку 2024 року в нашому краю знайшли роботу 108 учасників бойових дій та 7 людей з інвалідністю внаслідок війни.

Також захисники можуть підвищити кваліфікацію або здобути нову професію, яка користується попитом на українському ринку праці. Навчання за експериментальним проєктом проходили 144 учасники бойових дій. Ваучер на навчання отримали 39 осіб. Також 34 людини проходили професійне навчання.

Воїни та їхні родини отримали гранти на 17,5 млн грн і створили десятки нових робочих місць

На Тернопільщині реалізують програму в рамках урядового проекту єРобота. З початку 2024 року 21 учасник бойових дій та 16 дружин воїнів скористалися можливістю отримати “Грант для ветеранів та їх подружжя”. Він передбачає, що на відкриття власного бізнесу можна отримати від 250 тисяч до 1 мільйона гривень від держави.

Відкривши свій бізнес, вони створять 79 робочих місць у сферах: харчування, ремонту та технічного обслуговування транспортних засобів, торгівлі, стоматології, бджільництва, вирощування та переробки ягід і фруктів та ін.  Сума грантової допомоги – 17,5 млн грн.

Професійна реалізація – це те, що допоможе багатьом ветеранам знайти опори і сенси. Ми хочемо, щоб військові бачили, що фахівці служби зайнятості готові надати підтримку, коли їм це буде потрібно, – зазначили у службі зайнятості.

Більш детально про послуги служби зайнятості ви можете дізнатися на сайті https://dcz.gov.ua/, в найближчому центрі зайнятості, за тел. «гарячої лінії» 0635765756 або в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil).

Читайте також:

Exit mobile version