Чи можлива обов’язкова мобілізація жінок в Україні: нардеп прояснив ситуацію

Жінки-захисниці нарівні з чоловіками боронять спокій в Україні// Джерело: facebook.com/olenazelenska.official

В Україні триває мобілізація, але питання обов’язкової служби жінок зараз навіть не обговорюється. Про це заявив народний депутат, член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко в ефірі “Київ24“, пише Файне місто.

Цього навіть немає на обговоренні. Я сподіваюсь, до цього не дійде. Сподіваюся, що європейське співтовариство, наші партнери, достатньо швидко почнуть рухатись у напрямку того, про що вони декларували на початку війни щодо підтримки України, – зазначив Федієнко.

На його переконання, слова Залужного мали “нотки сарказму до європейського співтовариства”, але анонсували обов’язкову мобілізацію українських жінок.

Як сказав Федієнко, коментуючи тему після виступу посла України у Великій Британії та колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного в Chatham House, він адресував слова союзникам, що в нас “закінчуються військовослужбовці, які захищають не тільки територію України, а й територію всього європейського співтовариства” і натякав таким чином на те, що якщо вони не пришвидшаться в наданні допомоги, то все може бути і ніхто не виключає, що війна буде на території Європейського Союзу.

Федієнко пояснює роль жінок у ЗСУ: не окопи, а професійні завдання

Нардеп підкреслив, що це його власне оцінювальне судження з приводу того, що сказав Залужний. Разом з тим, Федієнко нагадав, що в Україні є достатньо велике жіноче військове співтовариство – вони на різних посадах в ЗСУ:

Мова йде про те, якщо військовозобов’язана захисниця може виконувати бойові завдання і має на це відповідні фізичні та інші повноваження, то звісно, хай виконує. Але треба підсилювати в “цивільних” професіях, які є і в армії, в ЗСУ. Це медики, бухгалтера, зв’язківці, діловоди, бо паперову армію ніхто нікуди не подів, – додав Федієнко.

Україна потребує швидкої допомоги від союзників

Політик зазначив, що “гроші, наприклад, на рахунках у військової частини або бригади є, а витратити вони їх повністю не можуть, бо немає економіста, бухгалтера”.

Питання зв’язку. Зараз багато зачиняється підприємств в бізнесі. І бухгалтер у військовій частині, що не на передовій, буде отримувати більше коштів, а ніж в економічному секторі, до речі. Ми не кажемо, що жінкам доведеться бігати по окопах з автоматами. Ми кажемо про жінок-військовозобов’язаних, які йдуть за власним бажанням, – підсумував нардеп.

Читайте також:

Exit mobile version