На Тернопільщині вибухнув боєприпас у руках чоловіка (Фото)

Фото: поліція Тернопільщини

Житель Тернопільщини заплатив життям за необачність. У руках чоловіка вибухнув боєприпас. Деталі встановлювала слідчо-оперативна група. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

Трагедія сталася 17 жовтня близько 19:00 у Скалаті. 55-річний чоловік знайшов боєприпас Другої світової війни і вирішив його розібрати.

У ході перевірки поліцейські встановили, що потерпілий того дня на власному городі викопав боєприпас часів Другої світової війни. Він заніс небезпечну знахідку до підсобного приміщення і почав розбирати, висвердлюючи деталі, – розповів начальник слідчого відділення поліції №5 (м. Підволочиськ) Олександр Чубенко.
Фото: поліція Тернопільщини

У якийсь момент міна вибухнула. Чоловік отримав важкі тілесні ушкодження. На момент нещастя дома нікого не було, а тому потерпілий спробував самостійно зупинити кровотечу. Швидку викликала дружина, яка повернулася за деякий час.

Проте скалатчанин помер в автомобілі швидкої дорогою до лікарні.

Фото: поліція Тернопільщини

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження відповідно до статті 115 Кримінального кодексу України з поміткою “нещасний випадок”.

Фото: поліція Тернопільщини

Працівники поліції наголошують, що наближатися до вибухонебезпечного предмета, пересувати його або брати до рук категорично заборонено. Не можна розряджати, кидати чи бити по ньому, не класти поблизу вогнища, приносити додому, а тим паче, розбирати. Про знахідку необхідно негайно повідомити поліцію та службу з надзвичайних ситуацій.

Читайте також:

Exit mobile version