Зрадник з Донеччини воював на боці окупантів: тернопільські слідчі СБУ оголосили підозру

Слідчі СБУ в Тернопільській області продовжують викривати злочини поплічників країни-агресора, щоб кожен зрадник отримав справедливе покарання. Черговому зраднику Олександру Колотіліну оголосили підозру. Про це пише Файне місто з посиланням на управління СБУ в Тернопільській області.

Під час розслідування з’ясувалось, що 42-річний житель селища Новотроїцьке Донецької області у квітні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога. Він вступив до лав незаконного формування – так званого «113-го стрілецького полку мобрезерву днр». Обвинувачений узяв собі позивний «Лєс» і приєднався до бойовиків, які разом із російськими окупантами встановлювали та підтримували окупаційний режим на захоплених територіях Херсонщини.

Зі зброєю у руках він чергував на облаштованих окупантами блок-постах поруч із селами Приозерне та Надеждівка Херсонської області. Під час чергування він грабував місцевих жителів, відбираючи у селян продукти харчування та цінні речі.
Згодом у складі підрозділів російських окупаційних військ бойовик брав участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України поблизу Вугледару, – з’ясували слідчі.

Наразі «Лєс» переховується на тимчасово окупованих територіях. Йому заочно оголосили підозру за статтями «державна зрада» (ч. 2 ст. 111) та «колабораційна діяльність» (ч. 7 ст. 111-1) Кримінального кодексу України. За зраду в умовах війни йому загрожує довічне ув’язнення.

Розслідування проводили співробітники СБУ Тернопільщини під керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.

Читайте також:

Exit mobile version