На Тернопільщині лікаря спіймали на хабарі за оформлення інвалідності (Фото/Відео)

Фото: поліція Тернопільщини

Лікаря-хірурга однієї з районних лікарень Тернопільщини викрили на хабарі. Він вимагав 1500 доларів від жительки області за допомогу в оформленні 1 групи інвалідності для її доньки. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

За даними слідства, обвинувачений – 64-річний лікар-хірург однієї з районних лікарень Тернопільщини, який входив до складу лікарсько-консультативної комісії. За 1500 доларів він пообіцяв виготовити необхідні медичні документи та посприяти, щоб члени лікарсько-консультативної комісії видали хворій позитивне рішення для подальшого отримання нею першої групи інвалідності. Хоча за медичними показниками дівчина мала законне право на інвалідність через вроджене захворювання.

Фото: поліція Тернопільщини

Правоохоронці зупинили незаконну діяльність завдяки спільній операції слідчих Підволочиського відділення поліції, співробітників управління стратегічних розслідувань Тернопільської області та Департаменту контррозвідки СБУ. Медпрацівника затримали одразу після отримання частини суми — 500 доларів.

Одразу після передачі частини коштів – 500 доларів – правоохоронці затримали медпрацівника відповідно до ст. 208 КПК.

Лікарю вже оголосили підозру за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою). За цією статтею йому загрожує до 10 років позбавлення волі, заборона обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на три роки, а також конфіскація майна.

Наразі триває вирішення питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Читайте також:

Exit mobile version