Кілера судитимуть, замовника – шукають: завершилось розслідування замаху на життя тернопільського підприємця

Фото: поліція Тернопільщини

У квітні у Тернополі на приватного підприємця скоїли замах. Коли він повертався додому і заїхав на територію свого будинку, невідомий кілька разів вистрілив у його автомобіль. Стрілка затримали, а співучасника ще шукають. Наразі правоохоронці завершили досудове розслідування. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

За даними слідства, подія сталася 19 квітня цього року в одному з сіл Тернопільського району. Близько опівночі до поліції надійшло повідомлення від лікарів про те, що до них доставили 60-річного чоловіка з вогнепальними пораненнями. Потерпілий отримав три вогнепальних поранення та був госпіталізований.

На місце події прибули оперативники, слідчі та криміналісти. Вони почали розслідування і швидко з’ясували, що це був замах на замовне вбивство.

Слідчі встановили, що зловмисник, який виявився уродженцем Черкаської області, отримав майже 25 тисяч доларів авансу за вбивство підприємця. Протягом чотирьох місяців він стежив за жертвою, збирав інформацію про його життя та маршрути пересування. Для цього він навіть орендував житло у Тернополі та придбав автомобіль.

Після здійсненого замаху кілер намагався втекти з України, незаконно перетнувши кордон через річку Тиса. Однак його затримали правоохоронці.

Слідчі поліції оголосили йому підозру за ч.2 ст.15, п.6, 11 ч.2 ст.115 у спробі вбивства на замовлення з корисливих мотивів, а також за ч.1 ст. 263 у незаконному поводженні зі зброєю. Суд обрав йому запобіжний захід — тримання під вартою без права внесення застави.

Станом на 10 жовтня досудове розслідування стосовно виконавця вже завершене. Також поліція виявила докази причетності ще однієї особи до організації цього злочину. Цій особі вже оголошено підозру у посередництві в замовному вбивстві, і зараз тривають пошуки її місцезнаходження.

Читайте також:

Exit mobile version