Поліція Тернопільщини перекрила масштабне постачання російської зброї до заходу України (Фото/Відео)

Фото: поліція Тернопільщини

Поліцейські Тернопільщини ліквідували канал надходження трофейної російської зброї та боєприпасів у західні регіони України. Незаконний бізнес кілька місяців тому організував 26-річний житель Житомирщини. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

Правоохоронці Тернопільського райуправління поліції разом із співробітниками СБУ провели спецоперацію та викрили нелегальний канал постачання та збуту зброї. Зброю із зони ведення бойових дій йому надсилали друзі. Небезпечний арсенал чоловік зберігав у приватному будинку. Клієнтами підозрюваного були жителі Тернопільської, Львівської, Полтавської, Дніпропетровської, Івано-Франківської та Житомирської областей. 

Фото: поліція Тернопільщини

Один із покупців, 51-річний чоловік із Дрогобича, купив понад 20 гранат із запалами і тротилові шашки. Зберігав усе це у своїй квартирі.

Фото: поліція Тернопільщини

У ході спецоперації правоохоронці провели на території п’яти областей дев’ять обшуків.

Фото: поліція Тернопільщини

Серед вилученого: два автомати АК-74, постріл до протитанкового гранатомету РПГ-7, мінометну міну калібру 120 мм, підствольний гранатомет, 29 ручних бойових гранат із запалами, 17 порохових зарядів до мінометних мін, вибухові речовини, димові шашки та майже 4 тисячі набоїв різного калібру, – зазначили у поліції.
Фото: поліція Тернопільщини
Фото: поліція Тернопільщини

Усю зброю та вибухонебезпечні предмети слідчі поліції направили на експертизу. Обом фігурантам уже оголосили підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Правоохоронці встановлюють осіб, які постачали зброю жителю Житомирщини. Триває слідство. 

Фото: поліція Тернопільщини

Читайте також:

Exit mobile version