У Тернополі собаки-терапевти допомагають військовим лікуватися та проходити реабілітацію

Фото: поліція Тернопільщини

У Тернополі спеціально навчені собаки допомагають лікуватися та проходити реабілітацію військовим, які повернулися із зони ведення бойових дій чи отримали поранення. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

Каністерапія — це метод позитивного фізіореабілітаційного і психосоціального впливу на людей, які цього потребують, через спеціально керованих і навчених собак. Вона дає можливість людям з особливими потребами отримати психофізіологічну допомогу, яка полягає в тому, що взаємодія з тваринами нормалізує роботу нервової системи, знижує рівень фізичного та психологічного стресу та артеріальний тиск, допомагає подолати конфліктність, відчуття неповноцінності, ворожість, тривожність, сприяє гармонізації міжособистісних відносин.

Фото: поліція Тернопільщини

Через каністерапію військові розвивають довіру до людей та розкривають свої почуття й емоції. Собаки допомагають знижувати рівень тривожності та депресії, сприяють швидкому психотерапевтичному відновленню та соціальній адаптації, – зазначив начальник відділу психологічного забезпечення управління кадрового забезпечення ГУНП Михайло Козюк.
Фото: поліція Тернопільщини

Метод каністерапії має комплексний характер, адже застосування методу – це і лікування, і реабілітація, і психотерапія з залученням спеціально керованих та навчених собак.

Читайте також:

Exit mobile version