На Тернопільщині перед судом постане злочинна група: завершене досудове розслідування (Фото/Відео)

Фото: поліція Тернопільщини

На Тернопільщині судитимуть членів організованої злочинної групи. «Кримінальний авторитет» разом з двома учасниками вимагав від жителя Тернополя 8 000 доларів неіснуючого боргу. У разі несплати погрожували йому фізичною розправою. Станом на 3 жовтня слідчі завершили досудове розслідування. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

Злочинну групу, що діяла на території області, викрили у квітні цього року. Діяльність угруповання, яке «спеціалізувалося» на «вибиванні» нереальних боргів, організував 36-річний громадянин Грузії.

Він діяв від імені «злодія в законі» і отримав статус так званого “наглядача” за Тернопільською областю. Підозрюваний поширював злочинний вплив на території обласного центру та регіону, координував протиправну діяльність, відповідав за наповнення та розподіл так званої «злодійської каси», – йдеться у повідомленні поліції.
Фото: поліція Тернопільщини

«Кримінальний авторитет» разом з двома спільниками погрожував тернополянину фізичною розправою та вимагав у нього нереальний борг, а саме – 8 000 доларів.

Слідчі поліції задокументували два факти передачі коштів вимагачам – 20 000 та 100 000 гривень і одразу після цього зловмисників затримали оперативники та слідчі ГУНП в Тернопільській області за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення, – додали правоохоронці.
Фото: поліція Тернопільщини

Фігурантам оголосили підозри за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.189, ч.1 ст.255-1, ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України, за фактом вимагання грошових коштів нереального боргу організованою злочинною групою, поширення злочинного впливу в суспільстві та незаконного поводження зі зброєю. За скоєне підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Читайте також:

Exit mobile version