У Теребовлі фахівці перевірили якість реконструкції мосту (Фото)

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

У Теребовлі на Тернопільщині триває реконструкція мосту. Інспектування процесу – постійне та багатоетапне. Технічний нагляд за роботами здійснюють кваліфіковані інженери і незалежний інженер-консультант. Про це пише Файне місто з посиланням на Службу відновлення і розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

Як йдеться у повідомленні, розробник проєкту реконструкції штучної споруди виконує авторський нагляд. Він стежить за дотриманням підрядною організацією усіх проєктних рішень та повідомляє службу відновлення у разі виявлення відхилень.

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

Також зазначається, що науковий супровід реконструкції здійснюють фахівці ДП “Національний інститут розвитку інфраструктури”. Напередодні представники цього підприємства дослідили стан влаштованих шарів дорожнього одягу на підходах до штучної споруди.

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

Вони провели інструментальне обстеження ділянки автомобільної дороги М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече в межах підходу до мосту на км 354+255. Зокрема, щоб оцінили міцність дорожнього одягу, виміряли модулі пружності на поверхні улаштованих шарів дорожньої основи та робочого шару ґрунтової основи земляного полотна. Також провели забір кернів влаштованих на ділянці нижніх шарів асфальтобетонного покриття, – інформують у службі відновлення.

Згідно з висновком фахівців, асфальтобетонне покриття відповідає вимогам Державних будівельних норм та проєкту реконструкції мосту.

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

Нагадуємо, міст через річку Гнізна на 354 кілометрі траси М-19 у місті Теребовля був збудований понад 90 років тому і перебував в аварійному стані. Зважаючи на небезпеку для усіх учасників дорожнього руху, стратегічну важливість траси М-19 для логістики Тернопільської області та країни та інтенсивний рух через Теребовлю, Служба відновлення ініціювала невідкладний ремонт мосту.

На реконструкцію мосту в Теребовлі Кабінет Міністрів України спрямував кошти Європейського інвестиційного банку. Фінансування є цільовим, ці кошти виділені на ключові проєкти транспортної інфраструктури в Україні.

Міст планують відкрити до кінця листопада 2024 року. Які роботи уже виконали, читайте у нашому попередньому матеріалі: Реконструкція мосту в Теребовлі: коли відновлять рух транспорту спорудою (Фото)

Читайте також:

Exit mobile version