З листопада підвищать максимальні ціни на електроенергію

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ухвалила рішення про схвалення проєкту постанови “Про граничні ціни на ринку “на добу наперед”, внутрішньодобовому ринку та балансуючому ринку”. Регулятор пропонує з листопада підвищити максимальні ціни на електроенергію. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу НКРЕКП.

Згідно із проєктом документа, з листопада встановлять такі граничні ціни на ринку “на добу наперед” та внутрішньодобовому ринку:

Порівняно із чинною постановою НКРЕКП про встановлення “прайс-кепів”, пропонується підвищити граничну ціну у часовий проміжок з 11:00 до 17:00 з нинішніх 5 600 грн до 6 900 грн за МВт-год. Водночас максимальні граничні ціни на балансуючому ринку електроенергії пропонується залишити без змін.

Таким чином, Нацкомісія розпочала регуляторну процедуру щодо перегляду граничних цін на відповідних сегментах ринку електричної енергії. Процедура, зокрема, передбачає проведення відкритих обговорень, під час яких усі зацікавлені учасники ринку електричної енергії матимуть змогу надати свої пропозиції та зауваження. Регулятор їх розгляне та опрацює. 

Читайте також:

Exit mobile version