Майже 100 ветеранів війни з Тернопільщини отримали роботу

Фото ілюстративне з відкритих джерел

З початку 2024 року через службу зайнятості Тернопільщини шукали роботу 537 учасників бойових дій (УБД). Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу Тернопільського обласного центру зайнятості.

Зокрема:

Також зазначається, що 36 ветеранів отримали ваучери на оплату навчання та здобувають професії: екстреного медичного техніка, водій навантажувача, водій автотранспортних засобів, тракторист-машиніст с/г виробництва. Також здобувають вищу освіту за спеціальностями: «Автомобільний транспорт», «Будівництво і цивільна інженерія», «Менеджмент», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Психологія», «Професійна освіта (за спеціалізаціями)».

Ще 142 ветерани отримали направлення на безоплатне навчання в центрах професійно-технічної освіти ДСЗ за професіями: водій навантажувача, водій автотранспортних засобів, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, оператор котельні; за напрямами: «Основи бізнес-планування», оператор безпілотного літального апарата (дрона), «Психологічна стійкість учасників бойових дій».

З початку дії програми Грант для ветеранів та другого подружжя” (250 тис. – 1 млн грн) 24 ветерани та 16 членів сімей УБД отримали гранти на бізнеси у сферах харчування, ремонту та технічного обслуговування траспортних засобів, торгівлі, стоматології, бджільництва, вирощування та переробки ягід і фруктів та ін. Вони створять 87 робочих місць. Загальна сума їх грантової допомоги – майже 18,8 млн грн. 

Зараз 98 УБД зі статусом безробітного шукають роботу, з них третина – віком 35-44 роки, 26 – мають інвалідність.

Роботодавці, які працевлаштували УБД, можуть отримати компенсацію 50% фактичних витрат на оплату їх праці.

За додатковою інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості або зателефонуйте на «гарячу» лінію: 0635765756.

Корисні посилання для ветеранів та людей з інвалідністю внаслідок війни:

Читайте також:

Exit mobile version