Двох жителів Тернопільщини судитимуть за незаконне переправлення військовозобов’язаних через кордон

Фото: поліція Тернопільщини

Нелегальний “бізнес” з незаконного перетину кордону військовозобов’язаними організували 37-річний житель Тернополя та його 47-річна спільниця. Наразі завершилось слідства, фігурантам загрожує до 9 років позбавлення волі. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

За даними слідства, 37-річний тернополянин зі своєю спільницею підшуковували бажаючих нелегально виїхати з України. Надалі організатор доправляв своїм автомобілем «клієнтів» на територію Закарпатської області, надаючи поради та вказівки, як перейти кордон поза межами пропускних пунктів. Ціна послуги – 14 000 доларів.

Поліцейські з працівниками управління СБУ та прикордонниками провели спецоперацію та затримали організатора незаконної схеми у місті Берегове Закарпатської області, неподалік прикордонної смуги. Він саме віз «клієнта» до обумовленого місця, щоб допомогти йому перетнути кордон.

На підставі зібраних доказів фігурантам оголосили підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України,

Станом на 30 вересня обвинувальний акт скерували до суду. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Тернопільська обласна прокуратура.

Читайте також:

Exit mobile version