У Тернополі судитимуть ще одну колаборантку, яка допомагала окупантам

Тернопільські слідчі СБУ завершили розслідування щодо 50-річної жительки тимчасово окупованого Довжанська. Жінку обвинувачують у співпраці з російськими окупантами. Про це пише Файне місто з посиланням на Управління СБ України в Тернопільській області.

Колаборантка – Оксана Щебуняєва із Довжанська. Ще до початку повномасштабного військового вторгнення росіян вона співпрацювала з терористичною організацією «лнр» та допомагала її ватажкам придушувати опір проукраїнського населення Луганщини.

Після початку повномасштабного вторгнення росіян жінка добровільно приєдналася до органів окупаційної влади в Луганській області та обійняла посаду так званого «прокурора города Свердловска». Згодом загарбники підвищили Оксану до «исполняющего обязанности прокурора Краснодонского района ЛНР».

Перебуваючи на керівних посадах у псевдоправоохоронних органах окупантів, зрадниця допомагала країні-агресору підтримувати окупаційний режим, а також придушував опір мирних жителів Луганщини.
Також вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в окупаційній «прокуратурі», допомагаючи становленню та зміцненню влади рф на тимчасово окупованих територіях Луганської області, – йдеться у повідомленні служби безпеки.

Наразі СБУ завершила документування протиправної діяльності зрадниці і направила до суду обвинувальний акт із доказами її вини. За співпрацю з ворогом та добровільне зайняття посади у незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території України, обвинуваченій загрожує покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Оскільки на даний час зловмисниця переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території, її оголосили у розшук. Також тривають комплексні заходи для притягнення колаборантки до фактичної відповідальності.

Читайте також:

Exit mobile version