Музика і 3D: новий погляд на культурну спадщину Сатанова (Фото)

Фото: Файне місто

Проєкт «Культурна спадщина Сатанова. 3D-loading» – це унікальна ініціатива, що відкриває архітектурні скарби міста Сатанів через сучасні технології. За підтримки Українського культурного фонду, Центр розвитку ініціатив «ІнСорс» у співпраці з ГО «Осередок змін» прагне зберегти та популяризувати культурні пам’ятки. У межах проєкту ГО «Медіаспільнота «Файне місто» та Студія Файне місто створюють три відеоролики, які продемонструють красу Сатанівського монастиря, міської брами та замку під музичний супровід.

Це можливість доторкнутися до історії через нові технології та дати архітектурним пам’яткам нове життя, – розповідає Іванна Мрига, голова ГО «ІнСорс».
Фото: Файне місто

Наше завдання – не просто зберегти ці об’єкти, а зробити їх доступними для широкої аудиторії через інтерактивність та візуальні рішення, – підкреслює Алла Дановець, менеджерка проєкту.

Зйомки, що поєднують красу природи та архітектури, вже завершені. Вони проходили під живий музичний супровід студентів Тернопільського музичного коледжу ім. Соломії Крушельницької, які виконували композиції просто неба, на фоні пам’яток Сатанова.

Це не просто відео про архітектуру, це відео про те, як природа та музика можуть створити нову перспективу для сприйняття історії, – розповідає Марія Пачковська, голова ГО «Медіаспільнота «Файне місто» та продюсерка проєкту.

Режисерка проєкту та заступниця голови ГО «Медіаспільнота «Файне місто» Алла Демко,  наголошує:

Ми прагнули передати не лише візуальну велич Сатанова, але й його атмосферу. Кожен кадр, кожна мелодія підсилюють історичний контекст і допомагають глядачеві відчути, як оживає минуле.
Фото: Файне місто

Проєкт оживляє пам’ятки через музичні виконання, записані як у студії, так і на місці зйомок. Відеоролики, які будуть доступні вже незабаром, стануть віртуальним мостом між минулим і майбутнім, відкриваючи історичну спадщину через сучасні медіарішення. Незадовго відбудеться прем’єра відео.

Читайте також:

Exit mobile version