У Тернополі п’яний водій без посвідчення скоїв ДТП

Фото: поліція Тернопільщини

П’яний водій керував автомобілем і скоїв ДТП у Тернополі. Виявилось, що його раніше позбавили права керування. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

Автопригода сталася на вулиці Будного. Правоохоронці встановили, що водій автомобіля Ford C-Max зіткнувся з транспортним засобом, який зупинився перед пішохідним переходом.

Поліцейські помітили у водія Ford C-Max ознаки сп’яніння та запропонували пройти освідування, однак він відмовився. Крім того, у нього були відсутні документи на право керування автомобілем.

Як з’ясували згодом поліцейські, у січні цього року суд позбавив його права керувати транспортними засобами терміном на один рік за вчинення адмінправопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особою у стані алкогольного сп’яніння). Проте чоловік проігнорував дану заборону, – йдеться у повідомленні.

За фактом невиконання судового рішення слідчі поліції розпочали кримінальне провадження щодо тернополянина за ч.1 ст.382 (невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 3 років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Окрім цього, на фігуранта поліцейські склали протокол за ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особою у стані алкогольного сп’яніння) та ст. 124 КУпАП. (порушення ПДР, що призвело до ДТП).

Читайте також:

Exit mobile version