У Тернополі встановили “вертикальне озеленення” (Відео)

Фото: Тернопільська міська рада

Заквітчаний Тернопіль. В обласному центрі проводять вертикальне озеленення парків. Це – металеві конструкції різних форм, на яких ростуть квіти. Загалом, на клубмах, металевих деревцях та арках висаджено 18 тисяч саджанців. Про особливості вертикального озеленення та догляду за ним журналістам “Файного міста” розповіла завідувачка парку Національного відродження Галина Гладенюк.

Цього року ми вирішили прикрасити парки квітами. Вертикальне озеленення проводимо вперше. Ми замовили декілька елементів – арки, деревця, серця. Загалом по всіх парках Тернополя таких конструкцій налічується 34, у парку Національного відродження – 12. На клумбах та конструкціях висаджено 18 тисяч саджанців квітів”, – розповідає Галина Гладенюк.

Поливають квіти щодня , підживлюють. Рослини, які з тих чи інших причин не прижилися, видаляють, а на їхнє місце висаджують нові. Догляд за вертикальним озелененням має свою специфіку.

“Деякі в нас прижилися, а деякі ні, але постійно оновлюємо. На вертикальних конструкціях переважно петунії та сульфінії, а на клубмах – чорнобривці, синець, бегонія та інші рослини. На сьогодні доставляти елементи вертикального озеленення більше не будемо. Доглядати за такими конструкціями дещо складно. Придбали засоби для підживлення, а також спеціальне навісне обладнання для того, щоб поливати квіти. У спекотну пору поливання проводимо кожні два дні, а у дощову погоду – рідше”, – додає завідувачка парку.

Зазначимо також й те, що днями проводився конкурс на звання «Energy management Star» в рамках Європейського тижня сталої енергії за участі сектора енергоефективності управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради. Відповідно до результатів конкурсу, Тернопіль вийшов у фінал та отримав кошти для озеленення міста. Фахівцями відділу благоустрою  та екології було прийнято рішення в межах бюджету придбати кілька десятків саджанців декоративного винограду «Вічі». Виноград «Вічі» – деревоподібна ліана, яка вирощується виключно в декоративних цілях при вертикальному озелененні  будівель, альтанок, парканів.  Для висаджування винограду обрали локацію біля перголи в парку імені Тараса Шевченка.

Читайте також: Атракціони у Тернополі: у якому стані батути, та чи безпечні вони (Відео)

Exit mobile version