На Тернопільщині знайшли роботу майже пів тисячі переселенців з початку року

Фото:

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

У Тернопільській області з початку 2024 року знайшли роботу 434 внутрішньо переміщені особи. У цьому їм допомогли фахівці Тернопільського обласного центру зайнятості. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську ОВА.

Як йдеться у повідомленні, ще 26 переселенців залучили до участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру, а до суспільно корисних робіт в складі «Армії відновлення» – 141.

Зазначається, що працівники центру здійснюють індивідуальний підбір вакансій для кожної людини з урахуванням отриманої освіти, професійного досвіду та побажань до майбутнього робочого місця.

Крім того, працевлаштовані ВПО можуть отримати ваучер на оплату навчання (до 30 тис. грн) та здобути вищу освіту, підвищити кваліфікацію або отримати нову професію. Така можливість надається людям, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні. Загалом цьогоріч 34 внутрішньо переміщені особи отримали такий ваучер для навчання за робітничими професіями: кухар, кондитер, водій автотранспортних засобів, водій навантажувача тощо.

За більш детальною інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості.

Читайте також:

Exit mobile version