Заробили мільйони на ухилянтах: у Тернополі затримали організаторів схеми незаконного виїзду за кордон

Фото: поліція Тернопільщини

У Тернополі ліквідували міжрегіональну злочинну групу, яка незаконно переправляла військовозобов’язаних через кордон. Сімох фігурантів затримали правоохоронці. Організатори заробили понад 3 мільйони гривень на ухилянтах. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області.

У ході слідства поліцейські встановили, що розробили незаконну схему виїзду військовозобов’язаних за кордон двоє 24-річних жителів Тернополя. До протиправної діяльності вони залучили ще п’ятьох осіб, розподіливши між ними чіткі ролі.

Троє учасників злочинної групи підшуковували охочих виїхати за межі України, їхня спільниця супроводжувала та відвозила «клієнтів» до прикордонної зони, а вже там житель Чернівецької області допомагав їм потрапити на територію Молдови поза пунктами пропуску. Надалі фігуранти консультували чоловіків, які вже перетнули кордон, як отримати статус біженця, – йдеться у повідомленні поліції.

За даними правоохоронців, підозрювані переправили за межі країни сімох людей. З кожного з них взяли від 8 до 10 тисяч доларів. Також правоохоронці встановлюють інших чоловіків, які скористалися послугами злочинної групи.

Між учасниками злочинної групи був чіткий розподіл ролей: троє ділків спеціалізувалися на пошуку потенційних «клієнтів», їхня спільниця перевозила військовозобов’язаних чоловіків до прикордонної зони, а житель Дністровського району Буковини допомагав їм безперешкодно перетнути кордон поза пунктами пропуску, – зазначили в управлінні СБУ в Тернопільській області.
Фото: поліція Тернопільщини

Також під час спецоперації провели 51 санкціонований обшук на території Тернопільської, Львівської, Одеської та Чернівецької областей. Серед вилученого: майже 93 тисячі доларів, понад 7500 євро, 147 500 гривень, чотири автомобілі преміум класу, мобільні телефони, документи.

Фото: поліція Тернопільщини

На підставі зібраних доказів 7-ом фігурантам кримінального провадження повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна.

Чотирьом учасникам злочинної групи обрали запобіжні заходи – тримання під вартою. Щодо трьох інших – питання вирішується.

Читайте також:

Exit mobile version