Всеукраїнське військове паломництво відбулось у Зарваниці (Фото)

Фото: Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ

Минулих вихідних, 21-22 вересня, на Тернопільщині відбулось ХVІ Всеукраїнське військове паломництво. У Марійському духовному центрі “Зарваниця” молилися за українських захисників, які воюють з російським окупантом, та за душі полеглих Героїв. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільсько-Зборівську архиєпархію УГКЦ.

До Зарваниці з’їхалися військовослужбовці, ветерани та члени їхні родин, ліцеїсти, військові капелани та родини загиблих героїв. У суботу програма заходу розпочалася подячним молебнем та урочистою ходою до скульптури Богородиці. Владика Богдан Манишин, керівник Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ, благословив матір і дружину полеглих воїнів з букетами соняхів і калини – символи пам’яті, вдячності та боротьби.

Фото: Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ

Після урочистого відкриття паломництва у Соборі Зарваницької Матері Божої відбулася Божественна Літургія та панахида за упокій усіх полеглих захисників України. По завершенні церемонії покладання свічок всі присутні об’єднались у спільній молитві за Невідомого Воїна.

Фото: Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ

У межах прощі традиційно відбулася Хресна дорога за участі військових капеланів, військовослужбовців та членів родин полеглих захисників України, які несли хрест до кожної зі стацій. Завершився перший день паломництва лекцією від о. Ігоря Колісника (ЧНІ) «Божа сила в людській безпорадності».

Фото: Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ

У неділю, 22 вересня, прочани взяли участь у Архиєрейській Божественній Літургії. На завершення прощі владика Богдан від імені працівників Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ та усіх військових капеланів УГКЦ подякував владиці Михаїлу за багатолітнє служіння у військовому капеланстві та вручив подарунки – прапор із зображенням ікони Покрови Пресвятої Богородиці та розмальовану гільзу.

Фото: Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ

Читайте також:

Exit mobile version