Поблизу Тернополя освятили новий храм (Фото)

Фото: Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ

На території ТОВ «Тернопільське» м. Тернопіль (львівські дачі) відбувся Чин освячення храму Різдва Івана Хрестителя та престолу. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільсько-Зборівську архиєпархію УГКЦ.

Владика Теодор Мартинюк виголосив проповідь, у якій зокрема сказав:

Ми сильні нашою любов’ю, яку черпаємо з вічного джерела Божественної любові, що подається нам через чесний і животворчий Хрест. Тому так важливо нам в умовах війни зрозуміти, що Хрест може бути як найбільшим приниженням та болем, так і моментом піднесення та прослави.
Нехай цей храм дає благу вістку завтрашньому дню для кожного з нас, для нашої України, щоб настав той світлий день, якого ми чекаємо, задля якого ми просимо Всевишнього Господа. Будьмо певні, що Хрест — це символ перемоги! Нехай Всемилостивий Господь у своїй щедрості сотворить Боже Великий єдиний, – виголосив владика Теодор Мартинюк
Фото: Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ

Настоятель парафіяльної спільноти о. Ігор Тарнавський висловив вдячність усім причетним до постання святині.

Сердечно вітаю всіх вас тут зібраних з прекрасної нагоди – посвячення храму у нашій парафії. Адже тепер ми маємо святиню, котра має стати справжньою скарбницею віри для всіх парафіян. Дім Божий, це найперше місце, в якому кожен християнин повинен віднайти свою дорогу до святості, це справжнє місце зустрічі з Богом, – сказав священник.
Фото: Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ

Читайте також:

Exit mobile version