Працювали за вказівкою рашистів: у Тернополі затримали 2-х паліїв автомобілів ЗСУ (Фото)

У Тернополі СБУ і Нацполіція затримали 2-х поплічників рф, які на «замовлення» росіян підпалювали автомобілі Збройних Сил України. Про це пише Файне місто з посиланням на СБУ в Тернопільській області.

За даними слідства, зловмисниками виявилися двоє місцевих мешканців віком 54 та 56 років, які за вказівкою рашистів підпалили у дворі одного із багатоквартирних будинків Тернополя військовий фургон. Правоохоронці оперативно затримали обох спільників «по гарячих слідах».

У паліїв вилучено мобільні телефони, на яких зберігався відеозапис протиправних дій, відзнятий ними ж у якості «відеозвіту» для замовника підпалу. Детальна фіксація на відео моменту займання автомобіля була однією з ключових умов виплати російським куратором обіцяної винагороди.

Під час допиту обоє спільників зізналися та погодилися на співпрацю зі слідством. Зі слів затриманих, на одному із проросійських телеграм-каналів вони натрапили на оголошення про легкий «підробіток», автор якого пропонував 2 500 доларів США за підпал військової автівки. Після того як вони погодилися на співпрацю, замовник надіслав їм на меседжер детальні інструкції щодо пошуку потенційної цілі та способу її підпалу, – зазначили у службі безпеки.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмисникам про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання щодо обрання підозрюваним міри запобіжного заходу.

Наразі фігуранти кримінального провадження перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років тюрми.

Читайте також:

Exit mobile version