Звання Героя України просять присвоїти воїну Миколі Гуменному з Тернопільщини (Петиція)

Присвоїти звання “Герой України” (посмертно) просять сержанту 72 ОМБ, командиру гранатомета протитанкового взводу 1 механізованого батальйону військової частини А2167 Миколі Гуменному. Наразі триває збір підписів. Про це пише Файне місто з посиланням на петицію №22/232156-еп.

Як зазначає авторка Наталія Дністрянська, Микола як свідомий та відважний громадянин України пішов добровольцем захищати рідну землю від російського загарбника. Воїн пройшов бої у найзапекліших точках Донеччини.

У вході бойового завдання в районі населеного пункту Зайцеве Донецької області Микола дістав вогнепальне осколкове поранення лівого плеча. Згодом отримав нагрудний знак “Учасник бойових дій”.

15 липня 2024 року ворог здійснив атаку дроном-камікадзе по позиціях підрозділу поблизу Констянтинівки Покровського району. В результаті життя захисника обірвалося.

Це була Людина Слова, до нього прислухались, він був справжнім, мужнім, щирим, відповідальним та стійким до останнього подиху. Саме через це Гуменний Микола Богданович заслуговує отримати звання Героя України(посмертно), бо українці повинні знати мужніх та кращих синів і дочок України, – йдеться у тексті петиції.

Станом на 15 годину 18 вересня петиція набрала 16 623 голоси з 25000 необхідних. Збір триватиме ще 57 днів.

Підтримати ініціативу та підписати петицію можна за посиланням ТУТ.

Вічна пам’ять Герою! Щирі співчуття рідним!

Читайте також: 

Exit mobile version