На Тернопільщині триває осіння вакцинація диких тварин проти сказу

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

На території 55 територіальних громад Тернопільської області проводиться осіння вакцинація диких тварин проти сказу. Зокрема, фахівці розкидають принади з вакциною. Триватиме кампанія по 20 вересня. Про це пише Файне місто з посиланням на Держпродспоживслужбу у Тернопільській області.

Як йдеться у повідомленні управління, приманки з вакциною розкидають на узліссях, узбіччі доріг, річок, сільськогосподарських угідь, у лісах – на перехрестях доріг, на території вирубок.

Для цього на території області створені бригади, до складу яких входять представники Головного управління Держпродспоживслужби в області, державної служби ветеринарної медицини, органів місцевого самоврядування, Національної поліції, лісового та мисливського господарства, користувачі мисливських угідь, – зазначили у службі.

Фахівці наголошують, що приманка з вакциною безпечна для людей і тварин, вона має вигляд невеликих брикетів (розмір сірникової коробки із запахом м’ясокісткового борошна). Жителів області закликають при виявлені даних приманок не брати їх руками і не переносити з місць розкладання.

Читайте також:

Exit mobile version